Glasbruk

NIKA:s glasfabrik i Lahtis tillverkar det glas som används i produkterna på ett ansvarsfullt sätt och med säkerheten i åtanke.

Glasbearbetning i egen fabrik

NIKA har en lång industriell tradition. Till skillnad från nästan alla andra i vår bransch tillverkar vår egen glasfabrik det glas som används i våra produkter. På så sätt garanterar vi glasets säkerhet. Dessutom innebär egen glastillverkning snabbhet, smidighet och kostnadsfördelar för vår verksamhet. Våra medarbetare är stolta över sin professionalism och många av dem har mer än 30 års erfarenhet av vårt glasbruk. NIKA är ett miljövänligt alternativ. Vi återvinner 100 % av biprodukterna från vår produktion och använder råmaterial som återvinns i så stor utsträckning som möjligt. Vi är föregångare inom glasindustrin. Till exempel är våra egna system för digital planering och produktionsstyrning mycket avancerade och bidrar till effektivitet och tillförlitlighet i vår verksamhet. Det mesta av vår glasproduktion går till våra egna produkter, men vi har betjänat glasbutiker och industriella glaskunder från vår fabrik i årtionden. Vi lagerför flera dussin olika typer av glas och speglar. Av materialet tillverkar vi produkter som uppfyller våra kunders behov. Produkterna omfattar specialanpassat härdat säkerhetsglas, möbelglas, belysningsglas och olika typer av speglar med eller utan säkerhetsfilm.

nikalasitehdas

Våra tjänster för avtalskunder

Skärlinjer Glaset skärs enligt kundens specifikationer på våra skärlinjer. Det finns flera skärlinjer för olika material och former. Kantslipning En skuren kant på ett glas eller en spegel är skarp och vass. För säkerhet och hållbarhet slipas glasets kanter med olika sliplinjer. Vi utför slipning av vassa kanter, grova kanter och polerade kanter. Den mest lämpliga slipningen väljs för produkten beroende på dess avsedda användning eller önskade utseende. CNC-bearbetningsenheter CNC-enheter används för att göra skåror, gångjärnshål, spår eller olika individuella ytmönster på glaset. Olika former av fasetter kan också skapas på CNC-maskinen. Precisionen hos våra CNC-enheter uppfyller de mest krävande kundkraven. Härdat säkerhetsglas Glaset som ska härdas hettas upp till över 600 grader och kyls snabbt genom luftblästring. Härdat glas är belastat på ytan och dragbelastat på insidan. Detta spänningstillstånd ger härdat glas bättre motståndskraft mot stötar, böjning och temperaturväxlingar. När det härdade glaset går sönder splittras det i små, ofarliga, små trubbiga fragment, som saknar den skarpa och vassa kanten som är typisk för normala glas. Våra härdade glas har stöttestats vid VTT i enlighet med EN12600-standarden. Tillsammans med våra processer för produktionskvalitet och produkttester är vi berättigade till CE EN12150-märkningen för glasprodukter. På begäran kan vi förse våra kunder med CE-certifikat för de härdade glas vi tillverkar. Vi erbjuder också våra kunder en härdningstjänst för bearbetade glas på veckobasis. Kontakta säljavdelningen för mer information om tjänsten. Borrning Vi utför glasborrning från 4 millimeter och uppåt. Borrhålet kan försänkas som ett extra arbete om ett eventuellt monteringsfäste eller liknande ska bäddas in i glaset.

Specialtillverkade produkter

Produkterna omfattar t.ex. skräddarsydda produkter:

 • Härdat säkerhetsglas
 • Möbelglas
 • Belysningsglas
 • Olika typer av speglar med eller utan säkerhetsfilm

kommentar från en glasskärare

"Jag har arbetat på NIKA som glasskärare i nästan fyrtio år. Jag kan säga att vi förstår oss på glas, och vi skickar alltid ut så bra kvalitetsglas som möjligt från vår fabrik. Även med en ny och automatiserad maskin kan du göra andrahandsvara om du inte är försiktig. Det är den yrkesstolthet och attityd som jag tar med mig till jobbet varje dag – en attityd som verkar ha smittat av sig på andra här. " Timo Vuorela, glasskärare

timo-vuorela-nika

Kontakta oss

Om du är intresserad av våra glasbearbetningstjänster är du välkommen att kontakta lasimyynti@aluroll.fi eller 050 559 4522. Du kan också kontakta oss via kontaktformuläret. Merja Johansen Glasförsäljning tfn. 050 559 4522 lasimyynti@aluroll.fi

  Relaterade artiklar

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Våren kommer snabbare på en inglasad balkong

  En inglasad balkong från NIKA skyndar på våren och förlänger sommaren långt in på hösten. …

  Läs mer

  Underhåll av inglasningssystem från NIKA

  Inglasningssystem kräver också underhåll. Det är lämpligt att utföra det första underhållet inom 3–5 år …

  Läs mer

  NIKA®-återförsäljare över hela landet

  Våra återförsäljare finns spridda över hela landet och du kan hitta en lista över var du kan hitta oss i hela Sverige här.

  Se områden

  sweden


  RING