Om oss

En föregångare inom inglasningar sedan 1988

När NIKA:s grundare Niilo Karhu uppfann balkonginglasningen för mer än 30 år sedan var en inglasad balkong fortfarande en lyx. Idag är vi föregångare inom vårt område och levererar balkong- och altaninglasningar till både renoverings- och nybyggnationsprojekt. Genom vårt omfattande återförsäljarnätverk betjänar vi konsumenter, bostadsföretag, designers och byggproffs i Norden.

Oscar 5

Genialt enkelt

Detaljerna i NIKA:s produkter har förfinats otaliga gånger. Idag är de genialt enkla, hållbara och pålitliga på samma gång. NIKA erbjuder en högkvalitativ inglasningslösning för fasader och balkonger i offentliga byggnader och företag, samt flerbostadshus och privata hem.

Produkter med lång livslängd mot engångskulturen

Det är viktigt för oss att våra produkter har lång livslängd. Även om olika inglasningar kan se mycket lika ut, ligger skillnaderna i kvaliteten på komponenterna och detaljerna i utformningen. Vi utvecklar och lanserar ständigt nya och ännu bättre produkter. Våra senaste produktinnovationer inkluderar den nya förbättrade NIKA Supreme-balkonginglasningen samt den nya topphängda svängbara altaninglasningen.

Industriella traditioner i egen produktion i Lahtis

Till skillnad från nästan alla andra i vår bransch tillverkar vår egen glasfabrik det glas som används i våra produkter. Egen glastillverkning innebär snabbhet, smidighet och kostnadsfördelar för vår verksamhet. Våra medarbetare är stolta över sin professionalism och många av dem har mer än 30 års erfarenhet av vårt glasbruk. Våra produkter tillverkas nästan uteslutande i Finland av komponenter och material från underleverantörer. Våra produkter distribueras och monteras i hela Finland, men även i Sverige, Norge och Tyskland.

3D-modellering genom observation

Samtidigt som vi respekterar traditioner blickar vi ständigt framåt. Vår verksamhet bygger på moderna digitala lösningar: våra egna system för design och produktionsstyrning är mycket avancerade. För våra kunder är våra moderna system synliga i form av informativa offerter, till exempel: vårt offertverktyg skapar alltid en illustrativ 3D-bild av en skräddarsydd produkt.

   

Genom att välja produkter från Nikas bidrar du till hållbar utveckling. Vi är ledande inom miljövänlighet och återvinner 100 % av biprodukterna från vår produktion.

 

Ett miljövänligt alternativ

Vi återvinner 100 % av biprodukterna från vår produktion och använder råmaterial som återvinns i så stor utsträckning som möjligt. Aluminium är till exempel en värdefull metall med en mycket hög återvinningsgrad. Även en del av våra plastkomponenter är tillverkade av återvunnet material. De material som används i inglasningar från NIKA håller sig i gott skick i flera decennier.

Kommentar

"Det är viktigt för mig att arbeta för ett företag som värdesätter miljön. NIKA:s produkter tillverkas till stor del av återvunnet material och balkonginglasningar är i sig en miljöhandling. De sparar energi i byggnaden och har en livslängd på flera decennier." Pär Edvinsson, Lagerchef

WhatsApp Image 2024-04-26 at 09.37.25

NIKA är en del av Aluroll-koncernen

Den finska Aluroll-koncernen äger varumärkena NIKA, under vilka man tillverkar inglasningsprodukter för balkonger och altaner. Nika Inglasning Ab säljer och installerar NIKA-produkter i Sverige. Koncernens produkter säljs också av Nika Norge AS i Norge och Nika Lasitus Oy i Finland. Dessutom har koncernen cirka 150 återförsäljare i de nordiska länderna.

Vårt mål är att betjäna och stödja våra återförsäljare och slutkunder så bra som möjligt. Låt oss veta hur vi kan förbättra vår verksamhet – vi arbetar hela tiden med att förbättra vår verksamhet, med kunden i centrum för allt vi gör. Du kan skicka din feedback till info@nika.se eller ringa 08-409 108 60.

Ta kontakt

Har du intresse för NIKA-produkter? Våra medarbetare står till din tjänst måndag till fredag mellan klockan 09:00 och 17:00 under samtliga arbetsdagar.

Tel: 08-410 417 63

  Relaterade artiklar

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Våren kommer snabbare på en inglasad balkong

  En inglasad balkong från NIKA skyndar på våren och förlänger sommaren långt in på hösten. …

  Läs mer

  Underhåll av inglasningssystem från NIKA

  Inglasningssystem kräver också underhåll. Det är lämpligt att utföra det första underhållet inom 3–5 år …

  Läs mer

  NIKA®-återförsäljare över hela landet

  Våra återförsäljare finns spridda över hela landet och du kan hitta en lista över var du kan hitta oss i hela Sverige här.

  Se områden

  sweden


  RING