Instruktioner för användning och skötsel av balkonginglasningar

Balkonginglasning från NIKA är konstruerad för kontinuerlig användning. Regelbunden förflyttning av glasen främjar effektiv funktion och motverkar ansamling av damm och luftburna föroreningar mellan hjulen och andra rörliga delar.

För konsumenter -> ANVÄNDNING, UNDERHÅLL OCH INSTRUKTIONER

Lättanvänd och pålitlig balkonginglasning

Underhållsbehovet uppstår vanligtvis på grund av naturliga rörelser i byggnaders och balkongers strukturer. För att garantera bästa möjliga prestanda, är balkonginglasningens inställningar justerbara genom en teleskopisk funktion i den övre skenan. NIKA erbjuder snabb och pålitlig service. Balkonginglasningen öppnas genom att det första vridbara glaset viks in, medan de andra skjutbara glasen skjuts åt sidan och viks inåt, packas mot den sektionen. Trots att de rörliga delarna är nästintill underhållsfria, rekommenderas årlig behandling med silikonspray för att säkerställa smidig rörlighet. Vi föreslår även regelbunden rengöring av glasytor med vatten och ett neutralt rengöringsmedel.

Instruktioner för användning

Balkonginglasningen öppnas genom att det första vikbara glaset viks in, medan de övriga skjutbara glasen förs åt sidan och viks inåt, packas mot den sektionen. Systemet är ramlöst och glider lätt. De övre och nedre profilerna i inglasningssystemet är tillverkade av strängpressat aluminium, vilket garanterar långvarig prestanda. För naturlig ventilation mellan glasen finns en glipa på ca 2–4 mm. Om ökad ventilation önskas kan öppningsglaset placeras i ventilationsläge. Under vissa väderförhållanden kan vatten eller snö tränga in på balkongen. Användning av väderbeständiga utemöbler rekommenderas, och undvik användning av inomhusmattor.

Vantörsvägen 275 2 (1)

Tvättning och underhåll

Trots att de rörliga delarna är nästan underhållsfria, rekommenderas årlig behandling med silikonspray (finns på dem flesta bensinstationerna) och används för övre och undre styrhjul. Tätningsmassan bör ej behandlas med ämnen som innehåller silikon. Periodisk rengöring av glasytor med vatten och neutralt rengöringsmedel (pH 6-8) rekommenderas. Profilerna kan enkelt rengöras med vatten och neutralt rengöringsmedel. Undvik användning av slipande vätskor eller tyger för att undvika repor på profilernas ytor. Rengör regelbundet det nedre profilspåret för att undvika ansamling av smuts eller fukt. Vid tvätt av inglasningar måste säkerhet beaktas, och vid rengöring av höga glas bör en förlängningsarm användas. Sträck aldrig ut över balkongens räcke utan användning av säkerhetssele. Vid öppna dörrar mot balkongen kan kondens uppstå på glasytorna, vilket är en normal företeelse vid specifika väderförhållanden. Dimbildning kan också förekomma vid övertryck i lägenheten, och i dessa fall bör korrekt ventilation säkerställas för att undvika långsiktiga skador på balkongkonstruktionen.

Ta kontakt

Har du intresse för NIKA-produkter? Våra medarbetare står till din tjänst måndag till fredag mellan klockan 09:00 och 17:00 under samtliga arbetsdagar.

Tel: 08-410 417 63

  Relaterade artiklar

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Våren kommer snabbare på en inglasad balkong

  En inglasad balkong från NIKA skyndar på våren och förlänger sommaren långt in på hösten. …

  Läs mer

  Underhåll av inglasningssystem från NIKA

  Inglasningssystem kräver också underhåll. Det är lämpligt att utföra det första underhållet inom 3–5 år …

  Läs mer

  NIKA®-återförsäljare över hela landet

  Våra återförsäljare finns spridda över hela landet och du kan hitta en lista över var du kan hitta oss i hela Sverige här.

  Se områden

  sweden


  RING