Terrassinglasning

Terrassinglasning erbjuder en utmärkt skyddsnivå mot väder och vind, smuts och oljud. En inglasad altan kan användas som ett trivsamt uterum nästan året runt. Genom att skärma av altanen med inglasning ökar dess användbarhet markant, särskilt under vår och höst.

För projektkunder -> Produkter -> TERRASSINGLASNING

En inglasad uteplats utökar din boyta

En inglasad altan utgör ett kostnadseffektivt sätt att skapa ytterligare boyta för dig och dina närstående. För en bråkdel av kostnaden för att bygga ett uppvärmt uterum året runt kan du åtnjuta ett bekvämt utrymme som förenar dig med naturen. Den inglasade altanen är idealisk för avkoppling. Med skydd mot regn och blåst blir den en behaglig plats att vistas på under kvällen i trevligt sällskap. Du behöver inte längre oroa dig för väderleksförhållandena när du planerar en tillställning. Fördelarna med en inglasad altan överträffar oftast till och med kundernas förväntningar, och altanen blir en favoritplats för hela familjen. Terrassinglasningar från NIKA är producerade i Finland och CE-märkta. Balkong- och terrassinglasningar har genomgått tester vid Det finska teknologiska forskningscentralen VTT (Finlands motsvarighet till Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) och är säkra att använda. Terrassinglasningarna utförs med 8 mm, 10 mm eller 12 mm härdat säkerhetsglas. Härdat säkerhetsglas är mycket motståndskraftigt och kräver betydande påverkan för att gå sönder. Vid eventuell skada på inglasningen granulerar glaset i små ofarliga bitar för att minimera risken för allvarliga skador.

 

Varför terrassinglasning från NIKA?

Högkvalitativa produkter Nikas inglasningar är säkra, hållbara och eleganta. Nikas CE-märkta terrassinglasning är tillverkade i vår egen fabrik i Finland och har tilldelats märkningen Finska Nyckelflaggan.

Vi satsar på säkerhet Unikt för vår verksamhet är att vi producerar glaset som används i våra produkter direkt i vår egen glasfabrik. Denna strategi säkerställer pålitliga leveranser och garanterar samtidigt glasets högsta säkerhetsstandard.

Produkterna har testats hos Teknologiska forskningscentralen VTT (Finlands motsvarighet till Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) och har prestandavärden som uppfyller myndighetskraven.

Ett miljövänligt alternativ Vi återvinner hundra procent av biprodukterna från vår produktion och använder råmaterial som återvinns i så stor utsträckning som möjligt. Balkong & terrassinglasning har visat sig kunna minska energiförbrukningen i en bostad med ca 6 %.

Lätt att använda Glasen glider lätt på skenorna. Nikas enhandsmekanism för öppning är bekväm och enkel att använda.

Du får 7 års garanti på din terrassinglasning från NIKA.

Nika_Puitteeton_Terassilasi_laaja-scaled-1

Teknisk information

Terrassinglasningen öppnas genom att det första glaset viks in; de övriga skjutbara glasen förs åt sidan och öppnas därefter genom att vikas in. Till skillnad från balkonginglasning har terrassinglasningen en lägre profil. Systemet är ramlöst och glider smidigt. De övre och nedre profilerna i inglasningssystemet är tillverkade av strängpressat aluminium, vilket innebär att dess prestanda inte försämras över tiden. Tack vare aluminiumprofilerna och de färdigbearbetade plastdetaljerna skapas en enhetlig helhet som harmonierar väl med den omgivande miljön. Det aluminium som används i konstruktionerna är pulverlackerat i RAL-färger. Du kan beställa inglasning från NIKA i alla RAL-nyanser. Samtliga material som används i NIKA:s produkter är designade för att motstå nordiska väderförhållanden och är resistenta mot regn, frost och UV-strålning. Alla fästen är tillverkade av rostfritt material.

Ta kontakt

Har du intresse för NIKA-produkter? Våra medarbetare står till din tjänst måndag till fredag mellan klockan 09:00 och 17:00 under samtliga arbetsdagar.

Tel: 08-410 417 63

  Relaterade artiklar

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Våren kommer snabbare på en inglasad balkong

  En inglasad balkong från NIKA skyndar på våren och förlänger sommaren långt in på hösten. …

  Läs mer

  Underhåll av inglasningssystem från NIKA

  Inglasningssystem kräver också underhåll. Det är lämpligt att utföra det första underhållet inom 3–5 år …

  Läs mer

  NIKA®-återförsäljare över hela landet

  Våra återförsäljare finns spridda över hela landet och du kan hitta en lista över var du kan hitta oss i hela Sverige här.

  Se områden

  sweden


  RING