FÖR ARKITEKTER

Produktmappar och designprogram tillgängliga för dig

NIKA erbjuder moderna innovationer, överraskande former och personlighet som en integrerad del av inglasningar. Vi tillhandahåller verktyg för att stödja din arkitektoniska vision och assisterar dig i att hitta de mest optimala tekniska lösningarna för att förverkliga dina idéer.

parvekelasitus-20-min

Individuella inglasningslösningar

NIKA:s inglasningssystem är flexibla och anpassar sig efter arkitekternas önskemål, vilket möjliggör unika och individuella slutresultat. Egen tillverkning och hög kvalitet säkerställer funktionalitet och hållbarhet även under utmanande förhållanden.

Teknisk information

De plastkomponenter som används i våra inglasningar testas enligt ISO4892-2 UV-åldringsprovning. Konstruktionens aluminium är pulverlackerat i RAL-färger och följer nyanstoleranser enligt respektive färgtillverkares kvalitetstoleranser. Aluminiumet är i regel en legering av EN-AW 6063 T6 och EN-AW 6060 T6, tillverkat enligt toleranserna i EN755-9. Alla fästen är tillverkade av rostfritt material. Tätningarna är av EPDM, TPE-gummi eller silikon. Borsttätningarna är tillverkade av vädertåliga syntetfibrer och plastkomponenterna är av polyamidblandade PA12, Grilamid-plast eller polyacetal POM-plast.

CE-märkta produkter tillverkade i Finland

Balkonginglasning och terrassinglasning har testats enligt EN12211 för vindtryck och EN12600 för stötprov. Härdat säkerhetsglas tillverkas enligt standarderna EN12150-2 och DIN1249-12. Vi erbjuder ett brett utbud av alternativ för färgsättning av glas och utför omfattande glasarbeten.

Kantslipning finns tillgänglig:
• Polering (KRH)
• Grovslipning (RRH)
• Slipning av vassa kanter (TSH)

Inglasningarna är skräddarsydda för att passa lokala förhållanden och strukturer. Valet av glasets tjocklek beaktar vind- och väderförhållanden samt lokala byggregler.

Räckenas konstruktion är utformad enligt säkerhetsföreskrifterna och i överensstämmelse med de belastningar som anges i SFS-EN1991-1-1. Räckenas beklädnad väljs tillsammans med kunden och anpassas för att harmonisera med räckets struktur, med hänsyn till rekommendationer från beklädnadstillverkaren. Det finns flera alternativ för räcken att välja mellan, inklusive variationer med eller utan stolpar för installation på eller ovanpå plattan. Vidare erbjuder vi ett mångfald av dekorativa stångalternativ för räcken. Räcken från NIKA kan därmed implementeras flexibelt enligt dina arkitektoniska planer.

Nika-lasitehdas

Alla material som används i NIKA:s produkter är utformade för att tåla nordiska väderförhållanden och är resistenta mot regn, frost och UV-strålning.

Produkter

kommentar från designern

"Designen utformas enligt arkitektens och kundens önskemål. Vi gör hållfasthetsberäkningar på varje enskild anläggning, med hänsyn till säkerhet och föreskrifter. Vi utformar varje balkong individuellt, enligt de mått som tagits från anläggningen. På det sättet passar inglasningen din balkong som en skräddarsydd James Bond-kostym." Joel Talja, designer

joeltalja-nika

Ta kontakt

Har du intresse för NIKA-produkter? Våra medarbetare står till din tjänst måndag till fredag mellan klockan 09:00 och 17:00 under samtliga arbetsdagar.

Tel: 08-410 417 63

  Relaterade artiklar

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Fördelar med balkonginglasning

  Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

  Läs mer

  Våren kommer snabbare på en inglasad balkong

  En inglasad balkong från NIKA skyndar på våren och förlänger sommaren långt in på hösten. …

  Läs mer

  Underhåll av inglasningssystem från NIKA

  Inglasningssystem kräver också underhåll. Det är lämpligt att utföra det första underhållet inom 3–5 år …

  Läs mer

  NIKA®-återförsäljare över hela landet

  Våra återförsäljare finns spridda över hela landet och du kan hitta en lista över var du kan hitta oss i hela Sverige här.

  Se områden

  sweden


  RING