Varför glasa in balkonger?

Att glasa in balkonger skapar mervärde - genom att skapa ett extra rum för njutning från tidig vår till sen höst. Det minskar också stadens buller och sänker uppvärmningskostnaderna för hela fastigheten. Studier visar potentiella besparingar på uppvärmningskostnader mellan 6-12%. Dessutom ökar inglasningar hållbarheten på balkongerna med upp till tio år genom att skydda dem från väder och vind.

Säker och trygg balkonginglasning

Inglasningar från NIKA har utvecklats med stor lyhördhet för kundernas synpunkter. De är säkra, hållbara och eleganta. Med korrekt installerade inglasningar från NIKA behöver du inte oroa dig för reklamationer. Produkterna har tillverkats med material av hög kvalitet. Produkterna har testats hos VTT och har prestandavärden som uppfyller myndighetskraven. Produkterna utformas av våra egna designers från fall till fall. Hållfasthetsberäkningar tillhandahålls för alla artiklar om kunden begär det.

Varför balkonginglasning från NIKA?

Högkvalitativa produkter Inglasningar från NIKA är säkra, hållbara och eleganta. CE-märkt balkonginglasning är inhemskt tillverkad och har tilldelats märkningen Nyckelflaggan. Vi satsar på säkerhet Till skillnad från nästan alla andra i vår bransch tillverkar vår egen glasfabrik det glas som används i våra produkter. På så sätt garanterar vi glasets säkerhet. Produkterna har testats hos VTT och har prestandavärden som uppfyller myndighetskraven.

Ett miljövänligt alternativ Vi återvinner hundra procent av biprodukterna från vår produktion och använder råmaterial som återvinns i så stor utsträckning som möjligt. Balkonginglasning har visat sig kunna minska energiförbrukningen i en bostad med ca 6 %.

Lätt att använda Glasen glider lätt på skenorna. NIKA:s enhandsmekanism för öppning är bekväm och enkel att använda. Du får 7 är garanti på din balkonginglasning från NIKA.

Anpassat enligt er önskemål NIKA erbjuder aktuella inglasningssystem anpassade efter era behov. Vi rekommenderar lämplig glastjocklek och står till tjänst för frågor och trygghet kring inglasningen. Vi följer branschregler.

1. Ta kontakt

Kontakta Nika eller din lokala Nika-återförsäljare.

2. Planering och kostnadsberäkning

Våra återförsäljare planerar terrassen efter dina önskemål och lämnar en offert på arbetet.

3. Vi kavlar upp ärmarna

Arbetet utförs vid överenskommen tidpunkt. Leveranstiden för en skräddarsydd inglasning är vanligtvis cirka 8-12 veckor och monteringstiden 1–3 dagar.

4. Allt klart!

Njut av atmosfären i det nya utrymmet medan vår personal eller återförsäljare erbjuder professionell vägledning angående användningen av inglasningen

nika-helsingin-toolon-oscar-parvekelasitus

Testade och säkra CE-märkta produkter

Balkong- och altaninglasningar från NIKA är inhemskt tillverkade och CE-märkta. Balkong- och altaninglasningar har testats hos VTT och är säkra att använda. Balkonginglasningen och altaninglasningen har testats i enlighet med vindtryckstestet EN12211 och stötprovet EN12600. De komponenter som används i inglasningar har testats enligt ISO4892-2 UV-härdningstestet.

Våra produkter

  • Ramfritt vik-in-system
  • Skjutdörrar med ram
  • Balkongtak i glas eller kanalplast
  • Skräddarsydda lösningar
  • NIKA® Trygghet & Support
Vantörsvägen 275 2 (1)

Teknisk information

Balkonginglasningar är tillverkade av 6 mm, 8 mm, 10 mm eller 12 mm härdat säkerhetsglas. Härdat glas tillverkas enligt standarderna EN12150-2 och DIN1249-12. Det finns många olika färgnyanser för glasen. Härdat säkerhetsglas är mycket starkt och kräver en kraftig stöt för att gå sönder. Om inglasningen av någon anledning går sönder kommer den att splittras i små trubbiga fragment överallt, så att den inte orsakar allvarliga skador. Det aluminium som används i konstruktionerna är pulverlackerat i RAL-färger. Du kan beställa balkonginglasning från NIKA i alla RAL-nyanser. Alla material som används i NIKA:s produkter är utformade för att tåla nordliga väderförhållanden och är resistenta mot: regn, frost och UV-strålning. Alla fästen är tillverkade av rostfritt material.

Relaterade artiklar

Fördelar med balkonginglasning

Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

Läs mer

Fördelar med balkonginglasning

Om du funderar på att köpa balkonginglasning från NIKA finns det några fördelar som förhoppningsvis …

Läs mer

Våren kommer snabbare på en inglasad balkong

En inglasad balkong från NIKA skyndar på våren och förlänger sommaren långt in på hösten. …

Läs mer

Underhåll av inglasningssystem från NIKA

Inglasningssystem kräver också underhåll. Det är lämpligt att utföra det första underhållet inom 3–5 år …

Läs mer

NIKA®-återförsäljare över hela landet

Våra återförsäljare finns spridda över hela landet och du kan hitta en lista över var du kan hitta oss i hela Sverige här.

Se områden

sweden


RING